Om oss

GEHÅS personalNär GEHÅS grundades 1974 av Hans-Eric Åsberg hade lagstiftarna börjat att intressera sig på allvar för arbetsskydd. Lagar stiftades nästan varje vecka under senare delen av 1970-talet. Efterfrågan på arbetsskydd ökade mycket snabbt. Det blev allt vanligare att företagen höll sina anställda med hörselskydd, skyddskor och skyddskläder.

Vid tjugoårsjubileet 1994 hade företaget växt till Västvärmlands största grossist för arbetsskydd med butiks- och lagerutrymmen på drygt 800 kvadratmeter. När det fem år senare var dags att fira 25 år flyttade företaget till nyrenoverade och väl anpassade lokaler på Åkaregatan i Arvika där företaget finns än idag.

2009 så öppnade Gehås AB en filial i Årjäng på Snickaregatan 4.

Idag ägs företaget av Hans-Erics söner, Peter och Stefan Åsberg. Företaget har sex anställda, varav en utesäljare, Ronny Andersson.

Med åren har verksamheten anpassats till kundernas behov, från att ha varit en renodlad arbetsskyddsgrossist till att vara ett modernt fullserviceföretag med arbetsskydd, fritidskläder, pappersgross samt kontorsmaterial.

Företagets kunder finns lokalt samt i västra och norra Värmland och består till största delen av företag och kommuner. Försäljning till privatkunder har ökat de senaste åren, vilket troligtvis beror på att arbetskläder med profil har blivit populärare och dragit sig alltmer mot fritidskläder.

Vår styrka är flexibilitet, mångfald i vårt lager och närhet till våra kunder.